A n n e - L e n e   A a b y e  L i n d b e r g
 

Mitt största intresse är att fotografera, det har jag gjort sen jag var barn. Jag minns hur fascinerad jag var av min morfars gamla fotografier. Jag var 5 år när jag fick min första kamera. När jag var 10 år framkallade jag första gången i mörkrum mina egna bilder.
Jag älskar att fånga stunden, känslan, ögonblicket, ljuset. Att fånga en känsla på bild, beröra den som ser bilden.
Jag fotograferar allt från små detaljer till människor och natur. Jag gillar att fotografera porträtt, och känna samspelet med den jag fotograferar. Jag gillar utmaningen att fotografera ett vilt djur, en fågel som flyger. Jag facineras av småkryp och att fotografera makro.

Jag jobbar även mycket i photoshop och tycker det är kul med bildretuschering

J ö r g e n   L i n d b e r g
 

Att fotografera är att se naturen, djuren, småkrypen, människorna och detaljerna som många missar i ett annat perspektiv, ett annat ljus. Jag har fotograferat i 40 år, då mestadels i naturen men även tillbringat tid i studio och framför modeller.
Jag vill inte begränsas av regler när jag fotograferar utan av känsla. Det är ju min bild och då vill jag bestämma hur den ska se ut.
Jag är fascinerad av naturen och alla växlingar som sker därute. Att tillbringa timmar på en stubbe för att om möjligt fotografera en fågel eller att tillbringa tid för att fånga ett barnskratt, en händelse, ett ljus på ett ansikte eller att utveckla ett bildseende gör fotograferingen för mig spännande.
Jag ser gärna världen genom sökaren.